Wat hoort in welke afvalbak?

Wat hoort in welke afvalbak?

Je zocht op: schoonmaakmiddelenfles
Afdanken via:

Bak of zak voor plastic, metalen verpakkingen en drinkpakken

Let op:

Alleen als een plastic verpakking van chemicaliën (b.v. chloorbleek of ammoniak) echt leeg is (schud- of gietleeg), mag je deze bij plastic verpakkingen gooien (pmd-zak). De verpakking hoeft niet bij het klein chemisch afval (kca). Zit er nog een restant in, dan kan de verpakking in zijn geheel bij het restafval (tenzij deze op de kca-lijst staat, dan moet het als kca ingeleverd worden). 

Verpakkingen waar chemicaliën in gezeten hebben, worden niet gerecycled tot voedsel- of drinkverpakkingen, zoals een waterflesje. Alleen van voedsel- of drinkverpakkingen mogen weer nieuwe voedselverpakkingen gemaakt worden. In de praktijk komt dat er op neer dat voornamelijk statiegeld PET-flessen gerecycled worden tot voedselverpakkingen. 

Het is:

Plastic verpakking

Plastic verpakkingen worden in de meeste gemeenten gescheiden ingezameld samen met metalen verpakkingen en drinkpakken (pmd). Er zijn ook gemeenten waar je dit bij het restafval kunt weggooien. Een nascheidingsinstallatie doet dan het sorteringswerk en filtert de plastic verpakkingen er weer uit. Vraag bij je gemeente hoe het bij jou geregeld is. Van plastic verpakkingen worden allerlei nieuwe dingen gemaakt, zoals shampooflessen, broodtrommels en emmers.