Wat hoort in welke afvalbak?

Wat hoort in welke afvalbak?

Je zocht op: dode dieren
Afdanken via:

Dierenarts of milieustraat

Let op:

Dode honden, katten, hamsters, cavia's en dergelijke kun je naar de milieustraat brengen of naar de dierenarts. Bij de dierenarts kunnen er kosten aan verbonden zijn. Ook kun je je huisdier laten cremeren of laten begraven op een dierenbegraafplaats. Begraven in eigen tuin mag, maar in verband met risico's voor volksgezondheid, veiligheid en milieu moet dat wel diep (minstens 75 centimeter). Voor hobbydieren die ook als landbouwhuisdieren gehouden worden (paarden, schapen en kippen) gelden andere regels. Deze moet je aanmelden bij destructiebedrijf Rendac, die het dier dan komen ophalen voor gecontroleerde afvoer.

Je kunt via een dierdonorcodicil je huisdier ook doneren aan de universiteit. Hiermee red je het leven van een proefdier. 

Vind je buiten een dode vogel? Sovon Vogelonderzoek houdt bij waar vogels aan overlijden, om zo de kennis over vogelsterfte te vergroten.

Het is:

Overig afval

Deze producten vallen niet onder een van de andere afvalsoorten. Per product wordt een specifiek advies gegeven onder "Let op".